Fetajuustolla täytetty karitsan paahtopaisti
Reseptit

Fetajuustolla täytetty karitsanpaahtopaisti

Fetajuustolla täytetty karitsanpaahtopaisti on maukas ja tyylikäs. Perunamurska on helppo ja herkullinen tapa tarjota perunaa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karitsan paahtopaisti

  • 4 kpl karitsanpaahtopaistia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4-8 kpl cocktailtikkuja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl minttua hienonnettuna
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 150 g fetajuustoa muruina
  • 1/4 tl mustapippuria

Perunamurska

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • suolaa
  • 1/2-1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Fetajuustolla täytetty karitsanpaahtopaisti tehdään helposti näin:

1. Laita ensin kuoritut perunat kiehumaan.

2. Ota paahtopaistit huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista. Sipaise pinnat oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa paisteihin vaakasuunnassa terävällä veitsellä viilto niin, että syntyy tasku.

3. Hienonna valkosipulin- kynnet. Sekoita kulhossa valkosipulisilppu, minttu, sitruunan kuoriraaste ja fetajuusto. Mausta mustapippurilla.

4. Täytä paistit fetaseoksella ja sulje cocktailtikuilla.

5. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista paistit molemmin puolin. Kypsennä ne loppuun 200-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. Kääri paistin hetkeksi folioon ennen tarjoilua.

6. Kaada kypsistä perunoista vesi pois ja murskaa perunat perunasurvimella. Sekoita joukkoon suola, oliiviöljy ja kevätsipuli.

7. Tarjoa fetajuustolla täytetty karitsanpaahtopaisti perunamurskan kera.

Katso myös: Karitsan paahtopaisti ja gratinoitu parsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahtopaisti lisukkeineen sopii sunnuntairuoaksi – näin eri tavoin sen voit valmistaa

X