Reseptit

Fetajuustolla täytetyt kesäkurpitsat

Feta ja kesäkurpitsa ovat mahtipari! Tarjoa fetajuustolla täytetyt kesäkurpitsat raikkaan salaatin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kesäkurpitsaa

täyte:

  • 2-3 sipulia varsineen
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk kevytfetajuustoa
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Mehevät täytetyt kesäkurpitsat tehdään näin:

  1. Halkaise kesäkurpitsat, koverra sisus lusikalla pois ja hienonna se. Hienonna sipulit ja tomaatit.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja lisää kesäkurpitsan sisus sekä sipulit pannuun kuullottumaan. Lisää hetken päästä tomaatit ja jatka hauduttamista pari minuuttia.
  3. Valuta fetajuusto ja lisää kuutiot pannuun. Mausta seos tuoreelle basilikalla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
  4. Pane kesäkurpitsanpuolikkaat uunivuokaan ja täytä ne. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 200 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia. Tarjoa täytetyt kesäkurpitsat salaatin kanssa.

Uunissa paistuvat meheviksi myös täytetyt tomaatit, munakoisot sekä välimerelliset paprikat.

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt uunibataatit

X