Reseptit

Fetasalaattia ja tsatsikia

Fetasalaatti ja tsatsiki tarjoillaan tuoreen leivän kanssa kevyeenä lounaana. Katso tästä raikkaan fetasalaatin ja maukkaan tsatsikin reseptit.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 kerää jäävuorisalaattia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni punasipuli
  • 10 oliivia (mustia ja vihreitä)
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • mustapippuria
  • oreganoa

tsatsiki:

  • 1 dl raastettua kurkkua
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta tilliä tai minttua

Valmistusohje

Fetasalaatti ja tsatsiki valmistuvat näin.

1. Tee ensin tsatsiki. Puserra kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois ja sekoita raaste jogurttiin. Mausta suolalla, pippurilla, murskatulla valkosipulilla ja tillillä tai mintulla. Jätä vetäytymään jääkaappiin, jotta maut tasoittuvat.

2. Revi tai paloittele salaatti ja raasta porkkana. Leikkaa sipuli renkaiksi ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Asettele salaatti, porkkanaraaste, sipulirenkaat, oliivit ja tomaatit kahteen rasiaan. Kuutioi tai viipaloi feta ja asettele päällimmäiseksi. Ripottele päälle oreganoa ja rouhaise mustapippuria myllystä. Tarjoa fetasalaatti tsatsikin ja tuoreen leivän tai näkkileivän kanssa.

Katso myös: Kreikkalaisen salaatin resepti

Lue myös Kotiliesi.fi: Tiedätkö mitä eroa on fetajuustolla ja salaattijuustolla?

.

X