Fetasalaattia ja tsatsikia
Fetasalaatti ja tsatsiki tarjoillaan tuoreen leivän kanssa kevyeenä lounaana. Katso tästä raikkaan fetasalaatin ja maukkaan tsatsikin reseptit.
Ainekset
- 1/2 kerää jäävuorisalaattia
- 1 porkkana
- 1 pieni punasipuli
- 10 oliivia (mustia ja vihreitä)
- 4 aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g fetajuustoa
- mustapippuria
- oreganoa
tsatsiki:
- 1 dl raastettua kurkkua
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- suolaa
- pippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- tuoretta tilliä tai minttua
Valmistusohje
Fetasalaatti ja tsatsiki valmistuvat näin.
1. Tee ensin tsatsiki. Puserra kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois ja sekoita raaste jogurttiin. Mausta suolalla, pippurilla, murskatulla valkosipulilla ja tillillä tai mintulla. Jätä vetäytymään jääkaappiin, jotta maut tasoittuvat.
2. Revi tai paloittele salaatti ja raasta porkkana. Leikkaa sipuli renkaiksi ja suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Asettele salaatti, porkkanaraaste, sipulirenkaat, oliivit ja tomaatit kahteen rasiaan. Kuutioi tai viipaloi feta ja asettele päällimmäiseksi. Ripottele päälle oreganoa ja rouhaise mustapippuria myllystä. Tarjoa fetasalaatti tsatsikin ja tuoreen leivän tai näkkileivän kanssa.
Katso myös: Kreikkalaisen salaatin resepti
Lue myös Kotiliesi.fi: Tiedätkö mitä eroa on fetajuustolla ja salaattijuustolla?
.
Kommentit
Etsin maidottomia ruokia ja tämä tuli… ei kai feta ole maidotonta :/
Kommentit
Etsin maidottomia ruokia ja tämä tuli… ei kai feta ole maidotonta :/
Etsin maidottomia ruokia ja tämä tuli… ei kai feta ole maidotonta :/
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous