Reseptit

Fetavoileipä

Teksti:
Carsten Pedersen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 hyvä leipä
  • 200 g fetajuustoa, murennettuna
  • 1 kurkku, leikattu ohuiksi viipaleiksi pituussuuntaan
  • 1 pihvitomaatti, ohuina viipaleina
  • 1 salaatinkerä huuhdottuna, valutettuna ja suikaloituna
  • 100 g kivettömiä oliiveja, karkeaksi murskattuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Otetaan kokonainen leipä, leikataan se pituussuuntaan, koverretaan ja kostutetaan sisus oliiviöljyllä ja täytteellä, kootaan takaisin ja laitetaan tiukassa paketissa pariksi tunniksi kylmään. Ja… siitä voi tulla aika rasvainen juttu, mutta sehän ei ole mikään syy säästellä öljyä. Tämä fetavoileipä on vailla vertaa.

Leipä halkaistaan keskeltä pituussuuntaan ja sen sisustaa koverretaan hieman pois täytteen tieltä. Molemmat puoliskot sivellään oliiviöljyllä ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Alemman puoliskon päälle asetetaan täytteeksi salaattia, juustoa, kurkkua, tomaattia, sipulia ja oliivia. Ylempi puolisko asetetaan paikalleen, voileipä pakataan kelmuun ja asetetaan jääkaappiin puristuksiin (esimerkiksi kahden vadin väliin) 1-2 tunniksi, minkä jälkeen se leikataan sopiviksi viipaleiksi.

X