Reseptit

Filonyytit kurpitsatäytteellä

Filonyytit valmistuvat helposti valmiista filotaikinasta. Kurpitsat sopivat loistavasti leivontaan makeutensa ja rakenteensa takia.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Filonyytit kurpitsatäytteellä:

  • 6 filotaikinalevyä
  • 5 dl myskikurpitsaa paloiteltuna
  • 5 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 rkl tuoretta tilliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 rkl voita sulatettuna
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Ota filotaikina ajoissa sulamaan.

2. Kuori kurpitsa, ota siitä siemenet pois ja leikkaa kuutioiksi.

3. Laita kuutiot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle 1 rkl öljyä. Paahda 180 asteessa 15 minuuttia, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Jätä uuni päälle.

4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla 2 rkl öljyä ja kuullota sipulisilppua noin 4 minuuttia. Lisää pinaatit ja jatka kuullottamista vielä toiset noin 4 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu tilli, suola ja mustapippuri. Ota pois levyltä ja lisää joukkoon murennettu fetajuusto ja paahdetut kurpitsat.

5. Yhdistä loppu öljy ja sulatettu voi.

6. Laita työpöydälle kaksi filotaikinalevyä päällekkäin ja voitele ne kauttaaltaan voi-öljyseoksella. Laita päälle vielä toiset kaksi levyä, voitele ja laita vielä viimeiset kaksi levyä päälle. Leikkaa levy neliöiksi 12 osaan.

7. Voitele muffinivuoka öljyllä. Nosta levyt koloihin ja paina ne kupiksi. Jaa täyte kuppeihin ja voitele taikinan reunat jäljellä olevalla voi-öljyseoksella. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä.

8. Paista uunin keskitasolla noin 22 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.

X