Reseptit

Firenzeläinen hedelmäsalaatti

17.1.2014 Teksti: Anna Kara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Firenzeläinen hedelmäsalaatti on helppo jälkiruoka, vaihtele hedelmiä sesongin ja saatavuuden mukaan.

Ainekset

liemi:

1 sitruunan mehu
1-2 appelsiinin mehu
1 dl raakaruokosokeria (esim. intiaanisokeri)
(1 minipullo amarettoa)

salaatti:

400 g viinirypäleitä
2 päärynää
3 appelsiinia
2 nektariinia tai persikkaa (myös säilyke käy)
1 banaani

Valmistusohje

 

1. Sekoita liemi sitruuna- ja appelsiinimehusta, sokeista ja halutessasi likööristä. Anna liemen seistä ja sokerin sulaa sillä välin, kun paloittelet hedelmät.

2. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kuori päärynät ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Sekoita hedelmät banaaneja lukuun ottamatta keskenään kulhossa ja kaada päälle liemi.

3. Anna salaatin maustua kylmässä 2-3 tuntia. Lisää banaanit vasta juuri ennen tarjoamista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme