Reseptit

Flatbread

Kaikkea voi grillata - myös leipää! Lähi-idästä kotoisin oleva lättäleipä, flatbread sopii grilliruokien kylkeen erilaisten dippien ja tahnojen kera.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Flatbread:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl jogurttia
  • 1-2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi-­jogurttiseos 42-­asteiseksi ja sekoita joukkoon hunaja ja suola.

2. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja sekoita nesteeseen. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja anna taikinan kohota tunti.

3. Jaa taikina 8 palaan ja muotoile litteiksi ja soikeiksi leiviksi. Grillaa leivät molemmin puolin kypsiksi.

X