Reseptit

Flatbread

5.8.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kaikkea voi grillata - myös leipää! Lähi-idästä kotoisin oleva lättäleipä, flatbread sopii grilliruokien kylkeen erilaisten dippien ja tahnojen kera.

Ainekset

Flatbread:

2 dl vettä
2 dl jogurttia
1-2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 pss (11 g) kuivahiivaa
n. 10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi-­jogurttiseos 42-­asteiseksi ja sekoita joukkoon hunaja ja suola.

2. Lisää kuivahiiva jauhojen joukkoon ja sekoita nesteeseen. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja anna taikinan kohota tunti.

3. Jaa taikina 8 palaan ja muotoile litteiksi ja soikeiksi leiviksi. Grillaa leivät molemmin puolin kypsiksi.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme