26.6.2012

Focaccia-leipä

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl haaleaa vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl oliiviöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
3–4 dl tavallisia vehnäjauhoja

Voiteluun ja pinnalle

oliiviöljyä
silputtua rosmariinia ja timjamia
punasipulisuikaleita
hienonnettua valkosipulia
oliiveja
hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta sen verran jauhoja, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei liian löysää. Anna taikinan kohota puolisen tuntia liinan alla.

2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja jaa kahteen tai kahdeksaan palaan. Anna palojen levätä hetki liinan alla. Kauli taikina ohuiksi leiviksi, nosta leivinpellille ja kohota noin 10–15 minuuttia. Painele leipiin sormella kuoppia sinne tänne. Valuta päälle öljyä, lisää muut aineet valkosipulia lukuunottamatta.

3. Paista leipiä 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita. Tarkista kypsyys pohjasta. Sivele vielä valmiit leivät kuumina valkosipuliöljyllä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi