Focaccia-leipäset
Focaccia-leipäset ovat varma valinta iltapalaksi tai vaikka pikkusuolaiseksi. Muista ripotella päälle oliiveja, paprikaa, tuoretta rosmariinia ja merisuolaa.
Ainekset
Focaccia-leipäset
- 3 dl vettä
- ½ palaa hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 1 tl mineraalisuolaa
- ½ dl oliiviöljyä
- noin 7 dl (durum)vehnäjauhoja
pinnalle:
- oliiviöljyä
- 1 paprika
- 1-2 dl oliiveja
- tuoretta rosmariinia
- merisuolaa
Valmistusohje
Focaccia-leipäset leivotaan näin.
Liuota tuore hiiva ja mineraalisuola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot joukkoon ja jauhojen mukana kuivahiiva, jos käytät sitä. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille pariksi suureksi tai noin kahdeksaksi pienemmäksi leipäseksi. Voitele pinta öljyllä.
Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi. Painele paprikasuikaleet ja oliivit leipien pinnalle koristeeksi. Ripottele pinnalle vielä rosmariinia ja karkeaa merisuolaa. Paista focaccia-leipäset 225 asteen uuninlämmössä 15–25 minuuttia leipästen koon mukaan.
Katso myös: Oliiveillä ja rosmariinilla maustettu focaccia
Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton focaccia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous