Reseptit

Focaccia-leipäset

Focaccia-leipäset ovat varma valinta iltapalaksi tai vaikka pikkusuolaiseksi. Muista ripotella päälle oliiveja, paprikaa, tuoretta rosmariinia ja merisuolaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Focaccia-leipäset

  • 3 dl vettä
  • ½ palaa hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • noin 7 dl (durum)vehnäjauhoja

pinnalle:

  • oliiviöljyä
  • 1 paprika
  • 1-2 dl oliiveja
  • tuoretta rosmariinia
  • merisuolaa

Valmistusohje

Focaccia-leipäset leivotaan näin.

Liuota tuore hiiva ja mineraalisuola kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot joukkoon ja jauhojen mukana kuivahiiva, jos käytät sitä. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille pariksi suureksi tai noin kahdeksaksi pienemmäksi leipäseksi. Voitele pinta öljyllä.

Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi. Painele paprikasuikaleet ja oliivit leipien pinnalle koristeeksi. Ripottele pinnalle vielä rosmariinia ja karkeaa merisuolaa. Paista focaccia-leipäset 225 asteen uuninlämmössä 15–25 minuuttia leipästen koon mukaan.

Katso myös: Oliiveillä ja rosmariinilla maustettu focaccia

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton focaccia

X