Reseptit

Focaccia

Pellillisestä focacciaa riittää syötävää isommallekin joukolle. Taikinan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja nostaa yöksi jääkaappiin kohoamaan. 

Teksti:
Taina Salovaara

Kesäjuhlien tarjottavat voi valmistaa myös isoissa erissä. Esimerkiksi pellillä valmistuvan focaccian pinta viimeistellään oliiviöljyllä, rosmariinilla ja sormisuolalla.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Focaccia:

  • 10–12 dl durumjauhoja
  • 1 rkl merisuolaa
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 1.5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä

Pinnalle:

  • karkeaa merisuolaa
  • 1 rosmariininoksa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Pelti-focaccia valmistuu näin.

1. Sekoita suola jauhoihin leivinpöydällä. Tee keskelle taikinaa kuoppa ja lisää kuoppaan lämpimään vesitilkkaan liuotettu hiiva. Alusta hiivaseos taikinaan vuorotellen öljyn, veden ja viinin kanssa. Käytä nestettä sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Sivele taikinakulho öljyllä, pyörittele taikinapalloa öljyssä. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.

2. Voitele leivinpaperi öljyllä, levitä päälle leipätaikina noin 30–40 cm:n kokoiseksi leiväksi. Peitä liinalla. Anna kohota 2 tuntia. Painele leipään koloja sormella, ripottele päälle suolaa ja rosmariininneulasia, pirskottele päälle reilusti öljyä. Paista pelti-focaccia 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Valuta valmiin focaccia-leivän päälle öljyä, leikkaa paloiksi ja tarjoa lämpimänä.

Katso myös: Artisokka-focaccia

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton focaccia

 

X