Fougasse - ranskalainen lehden mallinen leipä
Ranskalainen fougasse tehdään löysästä taikinasta ja jokaisesta lehden mallisesta leivästä tulee väkisinkin omannäköisensä. Fougassessa on paljon rapeaa paistopintaa ja se onkin tämän leivän herkullisuuden salaisuus. Tästä taikinamäärästä syntyy kolme leipää.
Ainekset
- 3 dl vettä
- 1/3 dl pala hiivaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
pinnalle:
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- rosmariinia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia, käsin 15–20 minuuttia. Lisää suola. Jatka vaivaamista vielä pari minuuttia.
2. Anna taikinan levätä kulhossa peitettynä 20 minuuttia.
3. Jauhota pöytä ja kaada taikina pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele palloiksi. Peitä pallot liinalla ja anna niiden levätä pöydällä 20 minuuttia.
4. Painele tai kauli pallot noin sentin paksuisiksi soikeiksi kiekoiksi. Nostata leipiä 30 minuuttia. Tee leipiin terävällä veitsellä lehtimäisiä viiltoja. Voitele leivät öljyllä, ripottele pinnalle vähän sormisuolaa ja tuoreen rosmariinin neulasia.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
Kommentit
Näillä ainesmäärillä, 9dl=630g jauhoja ja 300g vettä ei tullut ”löysää” taikinaa, tuli kuivaa murua. Ehdotan kokeiltavaksi keittiössänne, ja reseptiä korjattavaksi.
Kommentit
Näillä ainesmäärillä, 9dl=630g jauhoja ja 300g vettä ei tullut ”löysää” taikinaa, tuli kuivaa murua. Ehdotan kokeiltavaksi keittiössänne, ja reseptiä korjattavaksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous