Reseptit

Fougasse – ranskalainen lehden mallinen leipä

3.2.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ranskalainen fougasse tehdään löysästä taikinasta ja jokaisesta lehden mallisesta leivästä tulee väkisinkin omannäköisensä. Fougassessa on paljon rapeaa paistopintaa ja se onkin tämän leivän herkullisuuden salaisuus. Tästä taikinamäärästä syntyy kolme leipää.

Ainekset

3 dl vettä
1/3 dl pala hiivaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä

pinnalle:

oliiviöljyä
sormisuolaa
rosmariinia

Valmistusohje

 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot. Vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia, käsin 15–20 minuuttia. Lisää suola. Jatka vaivaamista vielä pari minuuttia.
2. Anna taikinan levätä kulhossa peitettynä 20 minuuttia.
3. Jauhota pöytä ja kaada taikina pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyörittele palloiksi. Peitä pallot liinalla ja anna niiden levätä pöydällä 20 minuuttia.
4. Painele tai kauli pallot noin sentin paksuisiksi soikeiksi kiekoiksi. Nostata leipiä 30 minuuttia. Tee leipiin terävällä veitsellä lehtimäisiä viiltoja. Voitele leivät öljyllä, ripottele pinnalle vähän sormisuolaa ja tuoreen rosmariinin neulasia.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme