Reseptit

French toast uunissa

Arjen helppo jälk­käri syntyy eilises­tä leivästä. French toast maistuu sel­laisenaan maidon tai vaniljakastik­keen kera.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

French toast uunissa:

  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 12 viipaletta paahtoleipää
  • 2 banaania viipaleina
  • 100 g hasselpähkinärouhetta
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa tai kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

  • 1 banaani viipaleina
  • 200 g tuoreita marjoja
  • 1 rkl tomusokeria

Tarjoiluun:

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja ripaus kardemummaa. Levitä voi-sokeriseosta pullasudilla uunivuoan (n. 20 x 25 cm) pohjalle.

2. Lado päälle puolet paahtoleivistä ja sudi leipien pinta voi-sokeriseoksella. Levitä banaaniviipaleet leipien päälle. Rouhi pähkinät ja ripottele ne leipäkerroksen pinnalle. Lado päälle toinen kerros paahtoleipiä, ja sudi niitä lopulla voi-sokeriseoksella.

3. Vispilöi kananmunat ja maito sekaisin ja mausta seos vaniljasokerilla.

4. Kaada kananmunaseos tasaisesti leipien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

5. Viimeistele pinta banaaniviipaleilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

X