Reseptit

French toast uunissa

29.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Arjen helppo jälk­käri syntyy eilises­tä leivästä. French toast maistuu sel­laisenaan maidon tai vaniljakastik­keen kera.

Ainekset

French toast uunissa:

50 g voita
1 dl sokeria
ripaus kardemummaa
12 viipaletta paahtoleipää
2 banaania viipaleina
100 g hasselpähkinärouhetta
3 kananmunaa
4 dl maitoa tai kermaa
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

1 banaani viipaleina
200 g tuoreita marjoja
1 rkl tomusokeria

Tarjoiluun:

jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja ripaus kardemummaa. Levitä voi-sokeriseosta pullasudilla uunivuoan (n. 20 x 25 cm) pohjalle.

2. Lado päälle puolet paahtoleivistä ja sudi leipien pinta voi-sokeriseoksella. Levitä banaaniviipaleet leipien päälle. Rouhi pähkinät ja ripottele ne leipäkerroksen pinnalle. Lado päälle toinen kerros paahtoleipiä, ja sudi niitä lopulla voi-sokeriseoksella.

3. Vispilöi kananmunat ja maito sekaisin ja mausta seos vaniljasokerilla.

4. Kaada kananmunaseos tasaisesti leipien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

5. Viimeistele pinta banaaniviipaleilla, marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *