
Reseptit
Friteeratut muikut brasilialaisittain
Friteeratut muikut vie makumatkalle Brasilian Santosin rantamaisemiin, josta kotoisa talkkunajauhe ja viileä kombucha palauttavat takaisin pohjolan perille.
Ainekset
Friteeratut muikut brasilialaisittain:
- 12 muikkua, pientä siikaa tai silakkaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl suolaa
- 1 sitruunan tai 3 limetin mehu
Uppopaistoon:
- 4 dl öljyä
Pinnalle:
- 1 dl paahdettua talkkunaa
Valmistusohje
Friteeratut muikut brasilialaisittain tehdään näin:
1. Perkaa kalat, huuhdo ja aseta kulhoon. Lisää suola ja vesi sekä sitruunan tai limettien mehu. Anna maustua 15 minuutin ajan. Valuta hyvin ja kuivaa paperin päällä.
2. Kuumenna öljy wokissa tai kasarissa ja paista kalat öljyssä rapeiksi. Tarjoa paahdetun talkkunajauheen kanssa.
VINKKI: Pikkusuolaisen kalaruoan seuraksi sopii kylmä vehnäolut tai poreileva inkiväärillä ja sitruunalla maustettu kombuchateejuoma.
Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut
Katso myös Kotiliesi.fi: Couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous