Reseptit

Friteeratut muikut brasilialaisittain

Friteeratut muikut vie maku­matkalle Brasilian Santosin rantamaisemiin, josta kotoisa talkkunajauhe ja vii­leä kombucha pa­lauttavat takaisin pohjolan perille.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Friteeratut muikut brasilialaisittain:

  • 12 muikkua, pientä siikaa tai silakkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 sitruunan tai 3 limetin mehu

Uppopaistoon:

  • 4 dl öljyä

Pinnalle:

  • 1 dl paahdettua talkkunaa

Valmistusohje

Friteeratut muikut brasilialaisittain tehdään näin:

1. Perkaa kalat, huuhdo ja aseta kul­hoon. Lisää suola ja vesi sekä sitruu­nan tai limettien mehu. Anna maus­tua 15 minuutin ajan. Valuta hyvin ja kuivaa paperin päällä.

2. Kuumenna öljy wokissa tai kasa­rissa ja paista kalat öljyssä rapeiksi. Tarjoa paahdetun talkkunajau­heen kanssa.

VINKKI: Pikkusuolaisen kalaruoan seuraksi sopii kyl­mä vehnäolut tai poreileva inkivää­rillä ja sitruunalla maustettu kom­bucha­teejuoma.

Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut

Katso myös Kotiliesi.fi: Couscous-frittimuikut ja minttumajoneesi

X