Reseptit

Friteeratut särkifileet

Friteeratut särkifileet maistuvat tuoreiden kasvisten ja dippikastikkeen kanssa. Päälle voit puristaa hieman sitruunaa tai limeä.
Teksti: Jaana Vetikko, Kari Nyberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • nahattomia särkifileitä
  • ruokaöljyä paistamiseen

frityyritaikina:

  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Sekoita taikinan ainekset keskenään.

Lämmitä ruokaöljyä vähintään viiden sentin kerros kattilassa kuumaksi, ei savuavaksi. Voit kokeilla kuumuutta pudottamalla kattilaan vaalean leipäpalan tai tipan taikinaa. Öljy on riittävän kuumaa, kun pala nousee lähes välittömästi kattilan pohjalta ylös ja tirisee pinnalla kauniin ruskeaksi.

Kuivaa särkifileet talouspaperilla taputtelemalla kuiviksi ja leikkaa suuremmat niistä pitkittäin pienemmäksi.

Kasta fileet taikinaan ja friteeraa öljyssä kauniin ruskeiksi. Nosta ne kypsinä reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Särjen kaveriksi voit samalla friteerata pikkupaloina sipulia, porkkanaa, kukkakaalia tai muita kasviksia mielesi mukaan. Muista kuivata friteerattavat ennen taikinaan kastamista.

Friteeratut särjet maistuvat hyvän dippikastikkeen (esim. paprika- kermaviilikastike) ja raikkaan salaatin kera.

Vaihtelua frityyritaikinaan saat käyttämällä maidon tilalla vettä, olutta tai kuivaa siideriä. Tällöin myös jauhojen määrä voi muuttua. Taikinassa voi halutessaan käyttää myös mausteita.

X