Mainos Reseptit

Frutti Di Mutsi: Tumman jouluinen porkkanalaatikko

2.12.2015 Teksti: Frutti Di Mutsi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl puuroriisiä
3.5 dl vettä
nokare voita
suolaa
1 l täysmaitoa
6 isoa porkkanaa
vettä
suolaa

Lopuksi:

0.5 dl Dansukker Muscovadosiirappia
2 dl fariinisokeria
½ - 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3-4 palaa leipää (kauraleipää, joululimppua, mitä vaan leipää)

Valmistusohje

Sulata nokare voita kattilassa ja kuullota riisejä siinä niin, että ne muuttuvat läpikuultaviksi. Kaada vesi kattilaan ja keitä niin, että vesi katoaa. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja keitä kypsäksi. Mausta suolalla.

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kypsäksi suolavedessä. Soseuta hienoksi.

Anna puuron ja porkkanasoseen jäähtyä hieman. Sekoita ne keskenään. Lisää seokseen kananmunat, fariinisokeri ja muscovadosiirappi. Sekoita huolellisesti ja kaada voideltuun uunivuokaan. Murenna leipä joko silppurilla tai käsin pienenpieneksi muruksi ja ripottele laatikon päälle. Lisää lopuksi ruokosokeri pintaan.

Paista uunissa 200 c n. 1h tai kunnes pinta on kauniin värinen ja karamellisoitunut rapeaksi.

Tämä porkkanalaatikko maistuu perinteiseltä, mutta siinä on karamellinen syvä maku lisänä. Pinnalle heitetty sokeri muuttuu herkullisen rapeaksi ja mikä parasta; tummien sokereiden ja siirappien ansiosta porkkanalaatikko ei tarvitse läheskään niin paljoa makeutusta kuin perinteinen. Tee tästä uusi perinne!

Frutti Di Mutsi -blogi osallistuu Dansukkerin ja Ruoka.fi:n Vuoden makein herkku -blogihaasteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *