Reseptit

Gâteau Marcel - suklaakakku

Gâteau Marcel on helppotekoinen, mutta erittäin herkullinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 280 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 64 %)
  • 280 g voita
  • 180 g (2 dl) sokeria
  • 9 keltuaista
  • 90 g (1 dl) sokeria
  • 14 valkuaista

koristeluun:

  • kaakaojauhetta
  • vadelmia

Valmistusohje

 

Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa 180 g sokeria ja keltuaiset ja lisää suklaavoin joukkoon.

Vatkaa valkuaiset ja 90 g sokeria vahvaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen muun taikinan joukkoon. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja nostele voideltuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Pane loput suklaaseoksesta pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele vadelmilla.

 

X