Gazpacho aasialaisella twistillä
Kylmä tomaattikeitto saa makua inkivääristä, sitruunaruhosta ja chilistä. Keitto maistuu kesäpäivän lounaana, alkupalana tai osana tapaspöytää.
Ainekset
Gazpacho aasialaisella twistillä:
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 kurkku
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 tl sitruunaruohotahnaa
- 1-2 punaista chiliä
- 6 dl tomaattimehua
- 2 limetin mehu
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- ripaus sokeria
- (jäitä)
- kourallinen korianteria ja minttua
Valmistusohje
1. Pane kaikki ainekset yrttejä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi.
2. Maista, onko maku kohdallaan ja lisää tarvittaessa joko tomaattimehua tai mausteita. Jos tarjoat keiton heti, lisää tehosekoittimeen jääpaloja. Muussa tapauksessa viilennä keitto jääkaapissa.
3. Lisää gazpachon joukkoon tarjoiluvaiheessa reilusti silputtuja yrttejä.
Kylmä keitto virkistää:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous