Reseptit

Gazpacho aasialaisella twistillä

Kylmä tomaattikeitto saa makua inkivääristä, sitruunaruhosta ja chilistä. Keitto maistuu kesäpäivän lounaana, alkupalana tai osana tapaspöytää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kylmä tomaattikeitto, gazpacho, saa makua inkivääristä, sitruunaruhosta ja chilistä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gazpacho aasialaisella twistillä:

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1-2 punaista chiliä
  • 6 dl tomaattimehua
  • 2 limetin mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • (jäitä)
  • kourallinen korianteria ja minttua

Valmistusohje

1. Pane kaikki ainekset yrttejä lukuun ottamatta monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Jauha sileäksi.

2. Maista, onko maku kohdallaan ja lisää tarvittaessa joko tomaattimehua tai mausteita. Jos tarjoat keiton heti, lisää tehosekoittimeen jääpaloja. Muussa tapauksessa viilennä keitto jääkaapissa.

3. Lisää gazpachon joukkoon tarjoiluvaiheessa reilusti silputtuja yrttejä.

Kylmä keitto virkistää:

gazpacho ja maustemantelit

Gazpacho ja maustemantelit

mansikkagazpacho

Gazpacho mansikoista

rooibos-tomaattikeitto

Rooibos-tomaattikeitto

Kotiliesi.fi: Kylmä kirsikkatomaattikeitto

X