Reseptit

Glaseeratut vihannekset

5.12.2015 Teksti: Kaisa Nieminen Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Glaseeratut vihannekset tarjoillaan Boudin blanc -makkaralla ja kastanjoilla täytetyn ankan kanssa. Lisänä myös mantelisia jeanineperunoita sekä sokeroituja kastanjoita, joita saa valmiina kaupasta.

Ainekset

2 naurista
2 porkkanaa
3 punajuurta
3 keltajuurta
kourallinen pakastettuja härkäpapuja
hienoa sokeria

Valmistusohje

1. Pese ja kuori juurekset. Paloittele nauriit paksuiksi viipaleiksi, porkkanat kolmeen osaan ja puna- sekä keltajuuri lohkoiksi. Pyöristä halutessasi reunoja ja muotoile niistä somia minijuureksia.

2. Laita juurekset ja härkäpavut kattilaan, sirottele niiden päälle hiukan sokeria. Täytä kattila vedellä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Leikkaa leivinpaperista kattilan läpimitan kokoinen pala ja aseta se veden päälle. Anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

3. Kun vesi on melkein haihtunut, kokeile veitsellä juureksia ja papuja. Jos ne eivät ole vielä kypsiä, lisää vähän vettä. Kun vihannekset ovat kypsyneet, poista leivinpaperi ja ota kattila pois liedeltä. Juureksia ja papuja peittää nyt kiiltävä sokerikuorrutus. Tarjoile välittömästi, jottei kiilto ehdi hävitä. Asettele nauriit tarjoiluastiaan miniporkkanoiden, puna- ja keltajuurten ja -härkäpapujen alle. Glaseeratut vihannekset maistuvat esimerkiksi täytetyn ankan ja jeanineperunoiden  kanssa.

Vinkki! Punajuuret kannattaa tehdä omassa kattilassaan, jos et halua, että kaikki vihannekset värjäytyvät punaisiksi. Tai käytä pelkästään keltajuurta.

Resepti: Alain Bayon

Katso myös:

Hunajaiset porkkanatikut, Ruoka.fi
Glögipunajuuret, Ruoka.fi
Karamellisoidut lanttuviipaleet, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *