Reseptit

Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa

Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa - ihana ja helppo jälkiruoka, jota meillä syödään jouluaterian päätteeksi, kertoo reseptin tekijä Teresa Välimäki.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia Oy

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vettä
  • 4 dl sokeria
  • 1 rosmariinin oksa
  • 6 vihreää kademummaa
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 keskikokoista päärynää

tarjoiluun:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

1. MIittaa kattilaan vesi, sokeri, rosmariini, kardemumma, tähtianikset ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

2. Pese päärynät ja kuivaa sekä halkaise ne. Koverra siemenkota pois esimerkiksi teelusikalla. Nosta päärynänpuolikkaat vielä kuumaan mausteliemeen ja anna maustua noin tunti.

3. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla ja kanelilla.

4. Nosta  päärynänpuolikkaat jälkiruokalautasille tai -kulhoihin ja lusikoi päälle kaneli-kermavaahtoa. Tarjoile heti.

Katso myös nämä joulun jälkiruokareseptit

Punaviinissä haudutetut päärynät
Päärynä-piparitorttu
Päärynä Roquefort piirakka

Kotiliesi.fi: Päärynä-puolukkatorttu

X