Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa
Glögimaustettua päärynää ja kermavaahtoa - ihana ja helppo jälkiruoka, jota meillä syödään jouluaterian päätteeksi, kertoo reseptin tekijä Teresa Välimäki.
Ainekset
- 4 dl vettä
- 4 dl sokeria
- 1 rosmariinin oksa
- 6 vihreää kademummaa
- 2 tähtianista
- 1 kanelitanko
- 2 keskikokoista päärynää
tarjoiluun:
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus kanelia
Valmistusohje
1. MIittaa kattilaan vesi, sokeri, rosmariini, kardemumma, tähtianikset ja kanelitanko. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
2. Pese päärynät ja kuivaa sekä halkaise ne. Koverra siemenkota pois esimerkiksi teelusikalla. Nosta päärynänpuolikkaat vielä kuumaan mausteliemeen ja anna maustua noin tunti.
3. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla ja kanelilla.
4. Nosta päärynänpuolikkaat jälkiruokalautasille tai -kulhoihin ja lusikoi päälle kaneli-kermavaahtoa. Tarjoile heti.
Katso myös nämä joulun jälkiruokareseptit
Punaviinissä haudutetut päärynät
Päärynä-piparitorttu
Päärynä Roquefort piirakka
Kotiliesi.fi: Päärynä-puolukkatorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous