Reseptit

Glögipäärynät ja suklaakastike

Glögipäärynät ja suklaakastike on kevyt ja maukas päätös tuhdille jouluaterialle. Vaalea glögi ja ripaus chiliä nostavat jälkiruoan luksusluokkaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Glögipäärynät:

  • 7 1/2 dl vaaleaa glögiä
  • 2 dl sokeria
  • 3 tähtianista
  • 4 päärynää

Suklaakastike:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl chililastuja

Valmistusohje

Glögipäärynät ja suklaakastike tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan glögi, sokeri ja tähtianis. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen.

2. Kuori päärynät, leikkaa niiden pohjat tasaiseksi, että ne pysyvät lopuksi lautasille pystyssä. Nosta hedelmät kuumaan liemeen, keitä kevyesti poreillen noin 5 minuuttia. Sammuta liesi ja anna päärynöiden tekeytyä liemessä noin 1 tunti.

3. Valmista suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon voi sekä paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta kastike kanelilla ja chilillä.

4. Valuta suklaakastike lautasille ja nosta päälle glögipäärynät.

5. Koristele glögipäärynät nonparelleilla tai kakunkoristeluun tarkoitetulla metallinhohtoisella koristejauheella.

Saatat pitää myös roquefortpäärynöistä, punaviinissä haudutetuista päärynöistä tai kevyesti pikkelöidyistä päärynöistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään espresso-pannacotta ja paahdetut päärynät

X