Glögipäärynät ja suklaakastike
Glögipäärynät ja suklaakastike on kevyt ja maukas päätös tuhdille jouluaterialle. Vaalea glögi ja ripaus chiliä nostavat jälkiruoan luksusluokkaan.
Ainekset
Glögipäärynät:
- 7 1/2 dl vaaleaa glögiä
- 2 dl sokeria
- 3 tähtianista
- 4 päärynää
Suklaakastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
- 200 g tummaa suklaata
- 1/4 tl kanelia
- 1/4 tl chililastuja
Valmistusohje
Glögipäärynät ja suklaakastike tehdään helposti näin:
1. Mittaa kattilaan glögi, sokeri ja tähtianis. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen.
2. Kuori päärynät, leikkaa niiden pohjat tasaiseksi, että ne pysyvät lopuksi lautasille pystyssä. Nosta hedelmät kuumaan liemeen, keitä kevyesti poreillen noin 5 minuuttia. Sammuta liesi ja anna päärynöiden tekeytyä liemessä noin 1 tunti.
3. Valmista suklaakastike. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää joukkoon voi sekä paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Mausta kastike kanelilla ja chilillä.
4. Valuta suklaakastike lautasille ja nosta päälle glögipäärynät.
5. Koristele glögipäärynät nonparelleilla tai kakunkoristeluun tarkoitetulla metallinhohtoisella koristejauheella.
Saatat pitää myös roquefortpäärynöistä, punaviinissä haudutetuista päärynöistä tai kevyesti pikkelöidyistä päärynöistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään espresso-pannacotta ja paahdetut päärynät
Kommentit
How would you like to find out how you can start your own online business without needing to have anything to sell? Have a look at: https://bit.ly/earn-cash-with-affiliate-marketing
Kommentit
How would you like to find out how you can start your own online business without needing to have anything to sell? Have a look at: https://bit.ly/earn-cash-with-affiliate-marketing
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous