Reseptit

Glögipunajuuret

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g punajuuria

marinadi:

  • 2 dl punaviiniä (tai 1 dl karpalomehua ja 1 dl vettä)
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • 5 kokonaista kardemummaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Keitä punajuuret kypsiksi, kuori ja leikkaa lohkoiksi.

Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa muutama minuutti, jotta alkoholi haihtuu ja maku tasaantuu. Lisää punajuurilohkot. Anna lohkojen maustua liemessä seuraavaan päivään, sekoittele tarvittaessa muutaman kerran.

Tarjoa kotijuuston, salaatin ja leivän kanssa.
 

X