
Gluteeniton banaanikakku
Mehevä ja gluteeniton banaanikakku maistuu raikkaan yrttimelban, kookoskermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera juhlavalta.
Ainekset
Gluteeniton banaanikakku:
- 200 g voita
- 4 kypsää banaania
- 4 kananmunaa
- 1 dl kookossokeria
- 1 dl sokeria
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
Voiteluun:
- voita
- kookoshiutaleita
Yrttimelba
- 1 ruukku basilikaa
- 2 rkl vettä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomusokeria
- 1 limetin kuori raastettuna ja mehu
Valmistusohje
1. Sulata voi ja murskaa banaanit haarukalla. Sekoita voisula banaanimurskan joukkoon.
2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää muna-sokerivaahtoon banaaniseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Kaada taikina voideltuun, kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous