Reseptit

Gluteeniton banaanikakku

28.5.2019 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Mehevä ja gluteeniton banaanikakku maistuu raikkaan yrttimelban, kookoskermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera juhlavalta.

Ainekset

Gluteeniton banaanikakku:

200 g voita
4 kypsää banaania
4 kananmunaa
1 dl kookossokeria
1 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Voiteluun:

voita
kookoshiutaleita

Yrttimelba

1 ruukku basilikaa
2 rkl vettä
2 rkl öljyä
2 rkl tomusokeria
1 limetin kuori raastettuna ja mehu

Valmistusohje

1. Sulata voi ja murskaa banaanit haarukalla. Sekoita voisula banaanimurskan joukkoon.

2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää muna-sokerivaahtoon banaaniseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Kaada taikina voideltuun, kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme