Reseptit

Gluteeniton banaanikakku

Mehevä ja gluteeniton banaanikakku maistuu raikkaan yrttimelban, kookoskermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera juhlavalta.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteeniton banaanikakku:

  • 200 g voita
  • 4 kypsää banaania
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta

Voiteluun:

  • voita
  • kookoshiutaleita

Yrttimelba

  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 limetin kuori raastettuna ja mehu

Valmistusohje

1. Sulata voi ja murskaa banaanit haarukalla. Sekoita voisula banaanimurskan joukkoon.

2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää muna-sokerivaahtoon banaaniseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

4. Kaada taikina voideltuun, kookoshiutaleilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.

X