Reseptit

Gluteeniton banaanileipä

Banaanileipä on ihana aamiais- tai välipala, joka tällä ohjeella valmistuu gluteenittomasti ja astetta terveellisemmin. Päälle sopii sipaisu maapähkinävoita.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Älä heitä ylikypsiä banaaneja roskiin, vaan tee niistä kakku. Gluteeniton banaanileipä makeutetaan valkoisen sokerin sijaan banaaneilla.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 3 banaania
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 3 rkl voita tai öljyä (esim. kookosöljy)
  • 3 rkl kookossokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 1-2 tl kanelia
  • 1/4 tl suolaa

Koristeluun:

  • 1 banaani

Valmistusohje

1. Murskaa banaanit soseeksi haarukalla. Sekoita joukkoon munat, maito ja sulatettu rasva.

2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Koristele pinta halkaistulla banaanilla.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–55 minuuttia.

X