Gluteeniton banaanileipä
Banaanileipä on ihana aamiais- tai välipala, joka tällä ohjeella valmistuu gluteenittomasti ja astetta terveellisemmin. Päälle sopii sipaisu maapähkinävoita.
Ainekset
Taikina:
- 3 banaania
- 2 kananmunaa
- 1 dl maitoa tai kasvimaitoa
- 3 rkl voita tai öljyä (esim. kookosöljy)
- 3 rkl kookossokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1-2 tl kardemummaa
- 1-2 tl kanelia
- 1/4 tl suolaa
Koristeluun:
- 1 banaani
Valmistusohje
1. Murskaa banaanit soseeksi haarukalla. Sekoita joukkoon munat, maito ja sulatettu rasva.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Koristele pinta halkaistulla banaanilla.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–55 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous