Reseptit

Gluteeniton banoffeetäytekakku

Tässä unelmiesi täytekakku! Peruna- ja mantelijauhoista leivottu kakkupohja on mehevä, pumpulinpehmeä ja lisäksi gluteeniton. Täytteessä ihastuttavat banoffee-piiraasta tutut maut. Valmiin kinuskin ja marenkipallojen käyttö nopeuttaa kakun valmistumista. Popcornit valmistuvat mikrossa parissa minuutissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta
  • 1 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Väliin:

  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • sitruunamehua
  • 2-3 banaania
  • 1/2 prk (á 397 g) kondensoitua maitokinuskia

Pinnalle:

  • 1/2 mascarponevaahdosta
  • 1/2 prk kondensoitua maitokinuskia
  • 1 ps mikropopcorneja
  • marenkipaloja

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe vaahtoon. Yhdistä leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys keskeltä tikulla. Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta.

3. Vaahdota mascarpone. Vatkaa kerma ja sokeri erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta sitruunamehulla. Viipaloi banaanit.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjien päälle banaaniviipaleita ja mascarponevaahtoa. Jätä noin kolmannes vaahdosta kakun pinnalle. Valuta puolet kinuskista kakun väleihin ja loput pinnalle.

5. Sivele kakun pinnalle mascarponevaahtoa. Valuta päälle kinuskia ja lisää koristeeksi marenkipalloja ja popcorneja.

X