Reseptit

Gluteeniton banoffeetäytekakku

21.3.2020 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos
Tässä unelmiesi täytekakku! Peruna- ja mantelijauhoista leivottu kakkupohja on mehevä, pumpulinpehmeä ja lisäksi gluteeniton. Täytteessä ihastuttavat banoffee-piiraasta tutut maut. Valmiin kinuskin ja marenkipallojen käyttö nopeuttaa kakun valmistumista. Popcornit valmistuvat mikrossa parissa minuutissa.

Ainekset

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 1/2 dl mantelijauhetta
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Väliin:

1 prk (250 g) mascarponea
3 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
sitruunamehua
2-3 banaania
1/2 prk (á 397 g) kondensoitua maitokinuskia

Pinnalle:

1/2 mascarponevaahdosta
1/2 prk kondensoitua maitokinuskia
1 ps mikropopcorneja
marenkipaloja

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi, voitele reunat.

2. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe vaahtoon. Yhdistä leivinjauhe perunajauhoihin ja siivilöi seos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys keskeltä tikulla. Anna pohjan jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta.

3. Vaahdota mascarpone. Vatkaa kerma ja sokeri erikseen pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja mausta sitruunamehulla. Viipaloi banaanit.

4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat vaniljamaidolla. Levitä pohjien päälle banaaniviipaleita ja mascarponevaahtoa. Jätä noin kolmannes vaahdosta kakun pinnalle. Valuta puolet kinuskista kakun väleihin ja loput pinnalle.

5. Sivele kakun pinnalle mascarponevaahtoa. Valuta päälle kinuskia ja lisää koristeeksi marenkipalloja ja popcorneja.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme