
Gluteeniton herkkusienipizza
Pikkupizzoista saa näyttävää pikkusyötävää, kun viimeistelet ne kourallisella vehreyttä.
Gluteenitomman pizzan täytteenä on herkkusieniä ja ihanan raikasta salaattia.
Ainekset
- 2 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrttiseosta (esim. Provencale)
- 4–5 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
- 2 dl vettä (42°c)
- 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Pinnalle
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl hienonnettua oreganoa
- 2 valkosipulinkynttä
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 150 g juustoraastetta
- kourallinen rucolaa
- kourallinen sekasalaattia
- tuoretta mustapippuria
Valmistusohje
1 uunipellillinen
1. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää vesi ja öljy, ja vaivaa taikina tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Kauli taikina jauhojen avulla levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
2. Sekoita öljy, oregano ja hienonnettu valkosipuli, ja levitä öljy pizzapohjalle. Viipaloi herkkusienet, ja lisää ne pizzan pinnalle, ripottele päälle juustoraaste.
3. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
4. Lisää lämpimän pizzan päälle rucolaa ja salaattia. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.
Lisää gluteenittomia leivonnaisia:
Kotiliesi.fi: Gluteeniton kasvisleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous