Reseptit 20.5.2016

Gluteeniton herkkusienipizza

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Pikkupizzoista saa näyttävää pikkusyötävää, kun viimeistelet ne kourallisella vehreyttä.

Ainekset

2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl yrttiseosta (esim. Provencale)
4–5 dl tummaa gluteenitonta leipäjauhoseosta
2 dl vettä (42°c)
0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä

Pinnalle

0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl hienonnettua oreganoa
2 valkosipulinkynttä
300 g tuoreita herkkusieniä
150 g juustoraastetta
kourallinen rucolaa
kourallinen sekasalaattia
tuoretta mustapippuria

Valmistusohje

1 uunipellillinen

1. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää vesi ja öljy, ja vaivaa taikina tasaiseksi, lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Kauli taikina jauhojen avulla levyksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Sekoita öljy, oregano ja hienonnettu valkosipuli, ja levitä öljy pizzapohjalle. Viipaloi herkkusienet, ja lisää ne pizzan pinnalle, ripottele päälle juustoraaste.

3. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

4. Lisää lämpimän pizzan päälle rucolaa ja salaattia. Viimeistele tuoreella mustapippurilla.

Lisää gluteenittomia leivonnaisia:

916045-minipizzat_2048x1264.jpg

Minipizzat

741315-juurespiirakka.jpg

Gluteeniton kasvispiirakka

975813-gluteeniton_lehtikaalipiirakka.jpg

Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

Kotiliesi.fi: Gluteeniton kasvisleipä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi