Gluteeniton kakkupohja
Gluteeniton kakkupohja onnistuu helposti gluteenittomasta jauhoseoksesta. Paras gluteeniton kakkupohja on mehevä ja maukas ja maistuu myös vegaaneille.
Ainekset
Gluteeniton kakkupohja:
- 100 g maidotonta leivontamargariinia
- 4 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl omena- tai mangososetta
- 2 dl vichyä tai omenasiideriä
Valmistusohje
Gluteeniton kakkupohja leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm). Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
2. Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää margariini ja omenasose. Kääntele lopuksi taikinaan vichy ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkupohjaa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Irrota gluteeniton kakkupohja vuoasta täysin jäähtyneenä.
Katso myös: Gluteeniton banoffeetäytekakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton leivonta – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous