Reseptit

Gluteeniton kasvispiirakka

Täytä gluteeniton kasvispiirakka bataatilla tai lantulla, porkkanoilla ja palsternakalla.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 50 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl perunasosetta

Täyte

  • 1-2 sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g bataattia tai lanttua
  • 2 (150 g) porkkanaa
  • 1 (150 g) palsternakkaa
  • 20 g inkivääriä
  • ¼-½ chiliä
  • ¼-½ tl suolaa
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 0.5 tl korianteria
  • ¼-½ tl jeeraa
  • 2 dl kermaviiliä tai jogurttia (rasvaa noin 3 %)
  • 1 kananmuna
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 dl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita jauho ja siemenet, nypi sekaan rasva, lisää perunasose ja sekoita tasaiseksi.

2. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Kuori ja raasta juurekset ja lisää pannulle. Lisää mausteet, hauduta hetki ja ota pois liedeltä.

3. Sekoita kermaviili, maissitärkkelys, muna ja juustoraaste täytteeseen.

4. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille, lisää täyte ja paista 35-45 minuuttia 200 asteessa.

X