3.5.2012

Gluteeniton kasvispiirakka

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

pohja

2 dl gluteenitonta jauhoseosta
0.5 dl seesaminsiemeniä
50 g rasiamargariinia
1.5 dl perunasosetta

Täyte

1-2 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
400 g bataattia tai lanttua
2 (150 g) porkkanaa
1 (150 g) palsternakkaa
20 g inkivääriä
¼-½ chiliä
¼-½ tl suolaa
0.5 tl kurkumaa
0.5 tl korianteria
¼-½ tl jeeraa
2 dl kermaviiliä tai jogurttia (rasvaa noin 3 %)
1 kananmuna
2 tl maissitärkkelystä
1 dl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Sekoita jauho ja siemenet, nypi sekaan rasva, lisää perunasose ja sekoita tasaiseksi.

2. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota öljyssä. Kuori ja raasta juurekset ja lisää pannulle. Lisää mausteet, hauduta hetki ja ota pois liedeltä.

3. Sekoita kermaviili, maissitärkkelys, muna ja juustoraaste täytteeseen.

4. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja reunoille, lisää täyte ja paista 35-45 minuuttia 200 asteessa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi