Reseptit

Gluteeniton kaura-teeleipä ja chia-marjahillo

20.3.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Teresa Välimäen kaura-teeleivät  herättävät herkkunälän.

Ainekset

Hillo

200 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
ripaus kanelia ja kardemummaa
1 rkl chiasiemeniä
1-2 rkl hunajaa

Kaurateeleipä

3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
suolaa
2 dl vettä
1 rkl intiaanisokeria
2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Sekoita kulhossa marjat, kaneli ja kardemumma, chiasiemenet sekä hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 2–3 tuntia ja sekoita tasaiseksi. Säilytä kannellisessa purkissa viileässä.

2. Sekoita kaikki kaura-teeleivän ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää teeleipää leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile chia-marjahillon kanssa.

Katso myös:

Gluteeniton leipä Ruoka.fi

Gluteeniton sienipiirakka  Ruoka.fi

Gluteeniton marja-toscapiirakkaKotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *