kaura-teeleivät ja mustikka-chiahillo
Reseptit

Gluteeniton kaura-teeleipä ja chia-marjahillo

Teresa Välimäen kaura-teeleivät  herättävät herkkunälän.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hillo

  • 200 g kotimaisia pakastemarjoja sulatettuna
  • ripaus kanelia ja kardemummaa
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1-2 rkl hunajaa

Kaurateeleipä

  • 3 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
  • 1.5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

 

1. Sekoita kulhossa marjat, kaneli ja kardemumma, chiasiemenet sekä hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa 2–3 tuntia ja sekoita tasaiseksi. Säilytä kannellisessa purkissa viileässä.

2. Sekoita kaikki kaura-teeleivän ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Taputtele taikinasta kaksi pyöreää teeleipää leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile chia-marjahillon kanssa.

Katso myös:

Gluteeniton leipä Ruoka.fi

Gluteeniton sienipiirakka  Ruoka.fi

Gluteeniton marja-toscapiirakkaKotiliesi.fi

X