Reseptit

Gluteeniton laskiaispulla

7.2.2014 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Laskiaispulla – tuo kevättalven odotetuin herkku. Onneksi pullan valmistus onnistuu myös gluteenittomana. Tästä ohje makunystyröitä hellivään laskiaispullaan, josta myös keliaakikko voi nauttia turvallisin mielin.

Ainekset

2.5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1.5 tl Fiberhusk-psylliuminsiemenjauhetta
1 dl sokeria
veitsenkärjellinen suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
1 dl soijajauhoa
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
75 g pullomargariinia

voiteluun:

kananmunaa

pinnalle:

tomusokeria

täyte:

1 dl kuohukermaa
3 rkl maitorahkaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 dl kiinteää mansikkahilloa (tai 80 g mantelimassaa)

Valmistusohje

Leivo nyt herkulliset ja kevennetyt laskiaispullat, jotka sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

1. Sekoita hiiva, psylliumjauhe ja sokeri lämpimään maitoon ja anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää muut aineet ja alusta tasainen taikina.
3. Kohota tunnin verran peitettynä ja leivo pikkupulliksi.
4. Kohota pullia pellillä peitettynä puolisen tuntia, voitele munalla ja paista 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.
5. Sekoita rahkaan sokeri ja vanilja sekä vaahdotettu kerma.
6. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois, täytä pullat hillolla tai mantelimassalla ja kermarahkalla, aseta hatut takaisin ja koristele tomusokerilla.
900 kJ (215 kcal)/ 1 kpl
36 g hiilihydraatteja
6,5 g rasvoja
3 g proteiineja

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme