
Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka
Gluteeniton ruokavalio ei estä nauttimasta ihanan suolaisia herkkuja. Tämä lehtikaali-juustopiirakka todistaa sen.
Ainekset
- 100 g voita
- 2.5 dl gluteenitontajauhoseosta
- 0.3 tl suolaa
- 2 rkl Kylmää vettä
- 120 g lehtikaalia
- 1 iso sipuli
- 2 rkl öljyä
- 2.5 rkl ranskankermaa
- 0.8 dl vastaraastettua parmesaania
- 0.8 dl silputtua basilikaa
- suolaa
- pippuria
- tilkka hunajaa
- noin 8 minitomaattia
- 150 g vuohenjuustoa
- 2 rkl kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Lehtikaali-juustopiiras on tehty gluteenittomasta jauhoseoksesta, mutta voit myös valmistaa sen tavallisista vehnäjauhoista. Tarjoile maistuva lehtikaali-juustopiiras vaikkapa glögijuhlissa.
1. Nypi jauhot ja suola voihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Pane pohja joksikin aikaa pakastimeen kovettumaan.
2. Poista lehtikaalista kovat ruodit. Keitä kaalia vedessä pari minuuttia. Valuta ja silppua lehdet. Silppua sipuli. Kuullota kaali-sipuliseosta öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on aivan pehmeää. Lisää ranskankerma ja kuumenna hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää parmesaani ja basilika, mausta seos hyvin.
3. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Lisää kaaliseos. Puolita tomaatit ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi, aseta täytteen päälle. Ripottele pinnalle siemenet. Kypsennä 15-20 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous