Reseptit

Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

3.12.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

100 g voita
2.5 dl gluteenitontajauhoseosta
0.3 tl suolaa
2 rkl Kylmää vettä
120 g lehtikaalia
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
2.5 rkl ranskankermaa
0.8 dl vastaraastettua parmesaania
0.8 dl silputtua basilikaa
suolaa
pippuria
tilkka hunajaa
noin 8 minitomaattia
150 g vuohenjuustoa
2 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Lehtikaali-juustopiiras on tehty gluteenittomasta jauhoseoksesta, mutta voit myös valmistaa sen tavallisista vehnäjauhoista. Tarjoile maistuva lehtikaali-juustopiiras vaikkapa glögijuhlissa.

1. Nypi jauhot ja suola voihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Pane pohja joksikin aikaa pakastimeen kovettumaan.
2. Poista lehtikaalista kovat ruodit. Keitä kaalia vedessä pari minuuttia. Valuta ja silppua lehdet. Silppua sipuli. Kuullota kaali-sipuliseosta öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on aivan pehmeää. Lisää ranskankerma ja kuumenna hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää parmesaani ja basilika, mausta seos hyvin.
3. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Lisää kaaliseos. Puolita tomaatit ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi, aseta täytteen päälle. Ripottele pinnalle siemenet. Kypsennä 15-20 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo