Reseptit

Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

Gluteeniton ruokavalio ei estä nauttimasta ihanan suolaisia herkkuja. Tämä lehtikaali-juustopiirakka todistaa sen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2.5 dl gluteenitontajauhoseosta
  • 0.3 tl suolaa
  • 2 rkl Kylmää vettä
  • 120 g lehtikaalia
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 2.5 rkl ranskankermaa
  • 0.8 dl vastaraastettua parmesaania
  • 0.8 dl silputtua basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tilkka hunajaa
  • noin 8 minitomaattia
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Lehtikaali-juustopiiras on tehty gluteenittomasta jauhoseoksesta, mutta voit myös valmistaa sen tavallisista vehnäjauhoista. Tarjoile maistuva lehtikaali-juustopiiras vaikkapa glögijuhlissa.

1. Nypi jauhot ja suola voihin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Pane pohja joksikin aikaa pakastimeen kovettumaan.
2. Poista lehtikaalista kovat ruodit. Keitä kaalia vedessä pari minuuttia. Valuta ja silppua lehdet. Silppua sipuli. Kuullota kaali-sipuliseosta öljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on aivan pehmeää. Lisää ranskankerma ja kuumenna hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää parmesaani ja basilika, mausta seos hyvin.
3. Esikypsennä piirakkapohjaa 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Lisää kaaliseos. Puolita tomaatit ja leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi, aseta täytteen päälle. Ripottele pinnalle siemenet. Kypsennä 15-20 minuuttia.

X