Reseptit

Gluteeniton mustikka-kvinoapuuro

Kokeile gluteenittomassa kvinoapuurossa myös vadelmaa ja herukoita. Toimii! Jäähtyminen ei haittaa, sillä puuro maistuu hyvältä myös kylmänä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kvinoaa
  • 2 dl vettä
  • 5 dl mantelimaitoa
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 2 dl mustikoita
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta

Pinnalle

  • mustikoita
  • tilkka kylmää mantelimaitoa

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa ja mittaa se kattilaan veden kanssa. Kiehauta ja hauduta hetki.

2. Lisää mantelimaito, kaurahiutaleet, mustikat, suola ja vaniljajauhe. Sekoita ja hauduta hiljaa kannen alla 15–20 minuuttia.

3. Jaa puuro lautasille ja lisää tilkka kylmää mantelimaitoa sekä muutama mustikka.

Vinkki: Tämä puuro maistuu ihanalle myös kylmänä!

Kokeile myös näitä ravitsevia puuroja:

849221-heinonen_vispipuuro.jpg

Vadelmainen kvinoapuuro

979525-raaka_omenapuuro.jpg

Raaka omenapuuro

980657-aamupuuro2048.jpg

Pehmeä aamupuuro

Kotiliesi.fi: Kvinoapuuro

X