Reseptit

Gluteeniton pulla

5.8.2013 Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

26

Arvostelu

Ainekset

2.5 dl maitoa (tai soijamaitoa)
25 g hiivaa
0.5 rkl Fiberhusk-psylliumvalmistetta
ripaus suolaa
0.8 dl sokeria
2 tl kardemummaa
50 g margariinia
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl soijajauhoja

täyte:

1 dl omenasosetta
2 tl kanelia

voiteluun:

margariinia
kananmunaa

koristeeksi:

mantelia

Valmistusohje

Keliaakikoille sopiva gluteeniton pulla on maukas lisä kahvipöytään.

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää Fiberhusk ja anna turvota.

2. Lisää muut ainekset, alusta taikina ja kohota peitettynä tunnin verran.

3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, lisää omenasosetta ja kanelia ja kääri rullalle.

4. Leikkaa rulla viipaleiksi, aseta pullat voideltuihin vuokiin ja kohota puolisen tuntia.

5. Voitele rullat munalla ja koristele manstelirouheella tai -lastuilla ja paista 225 asteessa viitisentoista minuuttia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme