Reseptit

Gluteeniton sienipiirakka

Iltateen kanssa maistuu sienipiirakka.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

piirakkapohja

  • 2.5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 50 g rasiamargariinia
  • 1 dl perunasosetta (jauheesta)

täyte:

  • 0.5 l suppilovahveroita (tai mustia torvisieniä)
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g maa-artisokkaa
  • ¼-½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuri-sekoitusta
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl timjamia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

 

1. Sekoita pohjan jauhoihin leivinjauhe, nypi rasva ja lisää perunasose.

2. Puhdista sienet, kuori ja pilko sipuli, kuori ja raasta juurekset.

3. Kuullota sipuli, lisää sienet ja haihduta hiukan. Lisää juurekset ja osa mausteista ja anna kypsyä.

4. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille ja lisää täyte.

5. Sekoita kermaviiliin tärkkelys, loput mausteet ja kananmuna, kaada täytteen päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

1 pala: hiilihydraatteja 14,3 g proteiineja 4,9 g rasvoja 8,8 g tyydyttyneitä rasvahappoja 3,7 g ravintokuitua 3,7 g

650 kJ (155 kcal) 1 pala

X