Reseptit

Gluteeniton sitruunakakku

19.7.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Gluteeniton kakkuko muka kuiva ja mauton? Höpsis! Superkostea sitruunakakku maistuu taivaalliselta kermavaahdon ja marjojen tai hedelmien kanssa. Kuvan sitruunakakku on koristeltu sokeri- vesikuorrutuksella ja syötävillä kukilla.

Ainekset

Gluteeniton sitruunakakku:

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl mantelijauhoja
2 dl maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 sitruunan raastettu kuori

Sitruunasiirappi:

2 sitruunan mehu
2 dl tomusokeria

Vuokaan:

rasvaa
gluteenittomia korppujauhoja

Koristeeksi:

syötäviä kukkia
tuoreita hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen tai pyöreä noin 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja raastettu sitruunan kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40–45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.

4. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta. Pese vuoka ja pane kakku siihen takaisin. Kiehauta liemi sitruunan mehusta ja tomusokerista. Kaada liemi kakun pinnalle ja reunoille. Irrottele kakkua vuoan reunoista veitsellä niin, että liemi valuu myös kakun reunoille. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme