Reseptit

Gluteeniton sitruunakakku

Gluteeniton kakkuko muka kuiva ja mauton? Höpsis! Superkostea sitruunakakku maistuu taivaalliselta kermavaahdon ja marjojen tai hedelmien kanssa. Kuvan sitruunakakku on koristeltu sokeri- vesikuorrutuksella ja syötävillä kukilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteeniton sitruunakakku:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 dl maissijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 sitruunan raastettu kuori

Sitruunasiirappi:

  • 2 sitruunan mehu
  • 2 dl tomusokeria

Vuokaan:

  • rasvaa
  • gluteenittomia korppujauhoja

Koristeeksi:

  • syötäviä kukkia
  • tuoreita hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

Gluteeniton sitruunakakku leivotaan näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen tai pyöreä noin 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos ja raastettu sitruunan kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40–45 minuuttia. Peitä kakun pinta tarvittaessa leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella.

4. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta. Pese vuoka ja pane kakku siihen takaisin. Kiehauta liemi sitruunan mehusta ja tomusokerista. Kaada liemi kakun pinnalle ja reunoille. Irrottele kakkua vuoan reunoista veitsellä niin, että liemi valuu myös kakun reunoille. Peitä gluteeniton sitruunakakku kelmulla ja anna sen maustua mielellään seuraavaan päivään.

Katso myös gluteenittoman banaanikakun ohje.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin leivot gluteenitonta – Vihelän perheen parhaat vinkit

X