
Gluteeniton täytekakku
Gluteeniton täytekakkupohja valmistetaan riisi- ja mantelijauhosta.
Ainekset
pohja
- 1 dl täysjyväriisijauhoa
- 1 dl mantelijauhoa
- ¼ tl leivinjauhetta
- 3 rkl fariinisokeria
- 50 g rasia-margariinia
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 4 dl kasvirasvatuorejuustoa (Sunnuntai vanilja)
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kevytmaitoa
- 3-4 liivatelehteä
Päälle
- 3 dl karpaloita (tai puolukoita)
- 1.5 dl vettä
- 0.5 dl hyytelösokeria
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, nypi sekaan rasva ja lisää vähän vettä.
2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min.
3. Sekoita kasvirasvatuorejuustoon sokerit, sekä kuuma maito, johon liivate on liuotettu (pehmennä liivate ensin kylmässä vedessä). Levitä pohjalle ja anna hyytyä.
4. Levitä marjat päällimmäiseksi ja kaada niille hyytelösokeriliemi (kuumenna vesi ja sekoita siihen sokeri). Anna hyytyä viileässä.
1 pala: hiilihydraatteja 20,4 g proteiineja 7,3 g rasvoja 11,6 g tyydyttyneitä rasvahappoja 1,7 g ravintokuitua 1,2 g
900 kJ (210 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous