1.6.2012

Gluteenittomat blinit

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 dl jogurttia tai piimää
20 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 rkl voisulaa
2 keltuaista
2 vaahdotettua valkuaista

Paistamiseen

voita

Valmistusohje

1. Tee juuritaikina haaleasta piimästä tai jogurtista, hiivasta, tattarijauhoista ja sokerista. Anna käydä vähintään 6 tuntia.

2. Lisää kuuma maito, voisula, keltuaiset ja valkuaisvaahto.

3. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle noin 2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liiaksi, etteivät blinit kärähdä pinnaltaan ja jää raaoiksi sisältä.

5. Kaada taikina pannulle ja kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä lettu. Valuta pannulle vielä lusikallinen voisulaa, kun alapinta on hetken paistunut. Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää tilkka maitoa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi