Reseptit

Gluteenittomat blinit juuritaikinasta

Blinit sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon. Tee juuritaikina haaleasta piimästä tai jogurtista, hiivasta, tattarijauhoista ja sokerista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Om-Arkisto

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat blinit juuritaikinasta

  • 4 dl jogurttia tai piimää
  • 20 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voisulaa
  • 2 keltuaista
  • 2 vaahdotettua valkuaista

Paistamiseen

  • voita

Valmistusohje

Gluteenittomat blinit juuritaikinasta tehdään näin:

Gluteenittomat blinit juuritaikinasta vaativat useamman tunnin valmistusajan, koska taikinan pitää antaa käydä ainakin 6 tuntia.

1. Tee juuritaikina haaleasta piimästä tai jogurtista, hiivasta, tattarijauhoista ja sokerista. Anna blinitaikinan käydä vähintään 6 tuntia.

2. Lisää kuuma maito, voisula, keltuaiset ja valkuaisvaahto.

3. Kuumenna blinipannut ja lisää jokaista bliniä varten pannulle noin 2 rkl voisulaa. Älä päästä pannua kuumenemaan liiaksi, etteivät blinit kärähdä pinnaltaan ja jää raaoiksi sisältä.

5. Kaada taikina pannulle ja kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat, käännä lettu. Valuta pannulle vielä lusikallinen voisulaa, kun alapinta on hetken paistunut. Jos gluteeniton blinitaikina tuntuu liian paksulta, lisää siihen tilkka maitoa.

6. Tarjoa blinit mätimoussen tai sienisalaatin ja suolakurkkujen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton suolainen piirakka – katso 5 ohjetta!

X