Reseptit

Gluteenittomat jäätelökeksit

Pakastimessa valmiiksi kootut gluteenittomat jäätelökeksit ovat loistava vierasvara. Käytä keksien väliin laktoositonta vaniljajäätelöä, niin ne sopivat kaikenlaisiin ruokavalioihin.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 muna
  • 5 dl (200 g) mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 120 g tummaa suklaarouhetta

Väliin

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Vatkaa sokerit ja voi sekaisin. Lisää muna hyvin sekoittaen.

2. Lisää leivinjauhe mantelijauheeseen ja sekoita jauhe suklaarouheen kanssa taikinaan.

3. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa ja ota siitä lusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Litistä nokareet mataliksi.

4. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

5. Levitä jäähtyneiden keksien väliin pehmeää vaniljajäätelöä. Pakasta keksit noin tunniksi.

Lisää gluteenittomia herkkuja:

karamellibanaanit

Karamellibanaanit

Suklaa_kaurakeksit

Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

982610-paistos2048.jpg

Hedelmä-marjacrumble

Kotiliesi.fi: Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

X