Reseptit

Gluteenittomat kanelipuustit

Nämä korvapuustit leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta. Aromikas kookossokeri on herkullinen vaihtoehto pullien väliin ja makeutukseen perinteisen sokerin sijaan.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Nämä korvapuustit leivotaan gluteenittomasta jauhoseoksesta. Aromikas kookossokeri on herkullinen vaihtoehto pullien väliin ja makeutukseen perinteisen sokerin sijaan.

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa (tuore)
  • 1 dl kookossokeria
  • 1 kananmuna
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 50 g voita

Täyte:

  • 50 g voita
  • 1/2 dl kookossokeria
  • noin 2 rkl kanelia

Voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • (raesokeria)

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, muna, kardemumma ja suola.

2. Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa rivakasti muutama minuutti. Lisää lopuksi pehmeä voi ja jatka vaivaamista vielä hetki. Kohota taikinaa noin 30 minuuttia.

3. Kauli kohonnut taikina jauhojen avulla noin 30 x 50 kokoiseksi levyksi.

4. Levitä taikinalevylle pehmeää voita ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos.

5. Rullaa taikina pitkältä sivulta tasaiseksi tangoksi ja leikkaa se paloiksi. Nosta palat leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin ja kohota vielä noin 30 minuuttia.

6. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle alutessasi raesokeria.

7. Paista puustit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

X