Reseptit

Gluteenittomat mokkapalat

Tämä gluteeniton mokkapala on mahdoton vastustaa. Tällä ohjeella leivot gluteenittomia mokkapaloja isommallekin joukolle.

Teksti:
Johanna Nikama

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl sulatettua rasvaa
  • 1.5 dl maitoa

Kuorrutus:

  • 300 g kaakaotomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 0.5 dl kahvia
  • 0.5 dl sulatettua rasvaa

Pinnalle:

  • nonparelleja tai karkkeja

Valmistusohje

Gluteeniton mokkapala on helppo leipoa.

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

2. Sekoita keskenään jauhoseos, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

4. Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai karkkeja. Anna jäähtyä ja leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi. Koristele gluteeniton mokkapala makusi mukaan, esimerkiksi nonparelleilla.

Taikinasta tulee noin 16 – 20 gluteenitonta mokkapalaa.

Vinkki: Mokkapaloista saa myös laktoosittomia, kun käytät niihin laktoositonta margariinia ja maitoa.

Katso myös: Fiinit mokkapalat

Katso myös Kotiliesi.fi: Keliaakikon toiveopas – näin korvaat vehnäjauhot ja muut ideat gluteenittomaan leivontaan

X