Gluteenittomat mokkapalat
Tämä gluteeniton mokkapala on mahdoton vastustaa. Tällä ohjeella leivot gluteenittomia mokkapaloja isommallekin joukolle.
Ainekset
Taikina:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3.5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl sulatettua rasvaa
- 1.5 dl maitoa
Kuorrutus:
- 300 g kaakaotomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 0.5 dl kahvia
- 0.5 dl sulatettua rasvaa
Pinnalle:
- nonparelleja tai karkkeja
Valmistusohje
Gluteeniton mokkapala on helppo leipoa.
1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhoseos, kaakaojauhe sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää sulatettu rasva sekä maito ja sekoita kaikki aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
3. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
4. Sekoita kaikki kuorrutusaineet keskenään. Levitä kuorrutus pohjalevyn päälle ja ripottele heti pinnalle nonparelleja tai karkkeja. Anna jäähtyä ja leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi. Koristele gluteeniton mokkapala makusi mukaan, esimerkiksi nonparelleilla.
Taikinasta tulee noin 16 – 20 gluteenitonta mokkapalaa.
Vinkki: Mokkapaloista saa myös laktoosittomia, kun käytät niihin laktoositonta margariinia ja maitoa.
Katso myös: Fiinit mokkapalat
Katso myös Kotiliesi.fi: Keliaakikon toiveopas – näin korvaat vehnäjauhot ja muut ideat gluteenittomaan leivontaan
Kommentit
mokkapaloista saa myös täysin maidottomia, kun käyttää kaura- soija- tai riisimaitoa sekä maidotonta margariinia. 🙂
Kommentit
mokkapaloista saa myös täysin maidottomia, kun käyttää kaura- soija- tai riisimaitoa sekä maidotonta margariinia. 🙂
Mitä meinaa kuorrutuksessa tuo kaakaotomusokeri, paljonko tomusokeria ja kaakaojauhetta??
Samaa ihmettelen. Ilmeisesti valmista myydään, mutta jos kotona on tomusokeria ja kaakaojauhetta, niin mikä on niiden sekoitussuhde?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous