Gluteenittomat runebergintortut
Leivo nyt herkulliset Runebergin tortut, jotka sopivat myös keliaakikoille. Voit paistaa Runebergin tortut myös isoissa muffinivuoissa.
Ainekset
Gluteenittomat runebergintortut
- 150 g rasiamargariinia
- 1.5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl mantelirouhetta
- 1.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1.5 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl leivinjauhetta
koristeluun:
- 1 dl tomusokeria tai valmista sokerikuorrutusta(1/2 rkl vettä)
- 1.5 dl adelmahilloa
Valmistusohje
Gluteenittomat runebergintortut tehdään näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa ja lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne rasva-sokerivaahdon ja kananmunien joukkoon.
3. Voitele vuoat ja aseta pellille leivinpaperin päälle, täytä vuoat taikinalla hiukan yli puolen välin.
4. Aseta lusikallinen vadelmahilloa jokaisen leivonnaisen päälle ja paista niitä 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin ruskeiksi.
5. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeriin vettä ja koristele sillä gluteenittomat runebergintortut, lisää myös vadelmahilloa.
1240 kJ (290 kcal)/ 1 kpl
36 g hiilihydraatteja
15 g rasvoja
4 g proteiineja
Kaipaatko perinteisten runbergintorttujen sijaan jotain uutta? Kokeile Runebergin kääretorttua tai Runebergin mantelikakkua.
Katso myös Kotiliesi.fi:n Suklaapossu-blogin munattoman Runebergin kakun ohje.
Kommentit
Kuinka monta kpl tästä reseptistä tulee? 🙂
Kommentit
Kuinka monta kpl tästä reseptistä tulee? 🙂
Itselleni tuli 12kpl normikokoiseen paperimuffinssivuokaan.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous