Reseptit

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat sämpylät loihditaan quinoa- ja täysjyväriisijauhosta. Valmiit sämpylät takuulla käynnistävät päivän kuin unelma.

Teksti:
Soili Soisalao
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat sämpylät

  • 2.5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl psylliumin-siemenvalmistetta
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl quinoajauhoa
  • 2 dl täysjyväriisijauhoa
  • 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Gluteenittomat sämpylät leivotaan näin:

1. Turvota psylliumvalmiste kädenlämpöisessä maidossa, sekoita hiiva ja muut ainekset joukkoon löysähköksi taikinaksi.

2. Anna nousta puolisen tuntia, annostele gluteenittomat sämpylät voideltuihin muffinivuokiin ja paista niitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

590 kJ (140 kcal) 1 pala

Lue myös: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot gluteenitonta – Vihelän perheen parhaat vinkit

X