
Gluteenittomat sämpylät
Gluteenittomat sämpylät loihditaan quinoa- ja täysjyväriisijauhosta. Valmiit sämpylät takuulla käynnistävät päivän kuin unelma.
Ainekset
Gluteenittomat sämpylät
- 2.5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl psylliumin-siemenvalmistetta
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl quinoajauhoa
- 2 dl täysjyväriisijauhoa
- 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Gluteenittomat sämpylät leivotaan näin:
1. Turvota psylliumvalmiste kädenlämpöisessä maidossa, sekoita hiiva ja muut ainekset joukkoon löysähköksi taikinaksi.
2. Anna nousta puolisen tuntia, annostele gluteenittomat sämpylät voideltuihin muffinivuokiin ja paista niitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
590 kJ (140 kcal) 1 pala
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot gluteenitonta – Vihelän perheen parhaat vinkit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous