Reseptit

Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat

Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat ovat somia suolatarjottavia juhlien noutopöydässä. Pikkupiiraiden sijaan voit leipoa myös ison piirakan.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat, pohja

  • 100 g leivontamargariinia
  • 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 250 g tomaatteja
  • 1 ruukku basilikaa
  • 150 g juustoraastetta
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Gluteenittomat tomaatti-juustopiiraat leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja rasva sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen voideltuihin pieniin piirasvuokiin.

2. Asettele basilikanlehdet pojalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet. Paista noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsynyt.

Katso myös: Pellillinen juustipiirakkaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Juustopiirakka hurmaa herkkusuut – poimi talteen parhaat ohjeet!

X