Gluteenittomat wilhelmiinat
Gluteenittomat wilhelmiinat ovat myös vegaanisia, joten ne sopivat ihan jokaiseen ruokavalioon. Rapeat pikkuleivät ovat oiva tarjottava juhlien noutopöydässä.
Ainekset
Gluteenittomat wilhelmiinat
- 200 g vegaanista leivontamargariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 5 dl gluteenitota jauhoseosta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Gluteenittomat wilhelmiinat leivotaan helposti näin:
1. Laita uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahtoon.
2. Leivo muutaman sentin paksuisiksi tangoiksi. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Leikkaa gluteenittomat wilhelmiinat viipaleiksi lämpimänä.
Katso myös: Piparin makuiset wilhelmiinat
Katso myös Kotiliesi.fi: Lusikkaleivät – kahvipöydän klassikot onnistuvat näillä nikseillä
Kommentit
Tulipa mureita, lusikalla pitää syödä :’D
Kommentit
Hei! Olisi mahtavaa jos gluteenittomien leivonnaisten ohjeissa mainittaisiin minkä nimisillä jauhoilla ne on tehty. Normaalit jauhot eivät eroa toisistaan käytännössä yhtä paljon kuin gluteenittomat, joita on monella eri koostumuksella ja ne käyttäytyvät leivonnassa ihan eri tavalla. Samoin käytettävä rasva ei ole lopputuloksen kannalta ihan yhdentekevää. Siksi ohjeessa voisi olla senkin nimi.
Tein juuri erään ohjeen mukaan gluteenittomia Wilhelmiinoja ja taikinapötköt levisivät pellin kokoiseksi levyksi uunissa. Maistuikin niin pahalle, että piti heittää roskiin.
Samaa mieltä, jauhomerkki näkyviin. Mulle kävi samoin, tein kolme pötköä pellille (6 pötköä yhteensä ohjeen taikinasta) ja nyt on kaksi pellin kokoista keksiä. Maku on hyvin rasvainen. Kyllä näitä itsekseen kotona syö, mutta juhliin täytyy etsiä uusi ohje.
Tulipa mureita, lusikalla pitää syödä :’D
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous