Reseptit

Gluteenittomat wilhelmiinat

Gluteenittomat wilhelmiinat ovat myös vegaanisia, joten ne sopivat ihan jokaiseen ruokavalioon. Rapeat pikkuleivät ovat oiva tarjottava juhlien noutopöydässä.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

70

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat wilhelmiinat

  • 200 g vegaanista leivontamargariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 5 dl gluteenitota jauhoseosta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Gluteenittomat wilhelmiinat leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahtoon.

2. Leivo muutaman sentin paksuisiksi tangoiksi. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Leikkaa gluteenittomat wilhelmiinat viipaleiksi lämpimänä.

Katso myös: Piparin makuiset wilhelmiinat

Katso myös Kotiliesi.fi: Lusikkaleivät – kahvipöydän klassikot onnistuvat näillä nikseillä

X