874392-kesakurpitsa_kurronen.jpg
Reseptit

Gnocchia, kesäkurpitsaa ja rapeaa salviaa

Kääntele salviaseos ja kesäkurpitsaviipaleet gnocchien joukkoon ja raasta annosten pinnalle parmesaania.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g gnocchia
  • 1 pieni ja ohut kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl tuoreita salvianlehtiä
  • 50 g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 0.5 tl vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pikapaista kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä. Keitä gnocchit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää salvianlehdet ja paista niitä 2-3 minuuttia eli kunnes voi ruskistuu hieman ja salvia on rapeaa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele salviaseos ja kesäkurpitsaviipaleet gnocchien joukkoon. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

X