Reseptit

Gnocchia, kesäkurpitsaa ja rapeaa salviaa

Kääntele salviaseos ja kesäkurpitsaviipaleet gnocchien joukkoon ja raasta annosten pinnalle parmesaania.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchit kesäkurpitsan ja salvian kanssa

  • 300 g gnocchia
  • 1 pieni ja ohut kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl tuoreita salvianlehtiä
  • 50 g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 0.5 tl vastajauhettua mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Gnocchit kesäkurpitsan ja salvian kanssa tehdään näin nopeasti:

1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pikapaista kesäkurpitsaviipaleet oliiviöljyssä. Keitä gnocchit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuumenna voi paistinpannulla, lisää salvianlehdet ja paista niitä 2-3 minuuttia eli kunnes voi ruskistuu hieman ja salvia on rapeaa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele salviaseos ja kesäkurpitsaviipaleet gnocchien joukkoon. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

Katso myös: Parasta kesäkurpitsasta: kesäkurpitsa-focaccia ja 7 muuta houkuttavaa reseptiä

Lue myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

X