Gnocchit ja tomaattikastike
Reseptit

Gnocchit ja tomaattikastike

Tarjoa gnocchit maukkaan tomaattikastikkeen kera.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gnocchit

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 200 g durumvehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • suolaa

Tomaattikastike

  • 1 kg kypsiä tomaatteja tai 2 prk kokonaisia säilyketomaatteja
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 dl silputtua minttua ja basilikaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • chilihiutaleita
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Gnocchit ja tomaattikastike tehdään näin:

1. Tee ensin kastike. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Hienonna tomaatit karkeasti. Jos käytät purkkitomaatteja, kaada ne kulhoon ja pusertele käsin rikki. Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää tomaatit, laakerinlehdet, sokeri, suola ja chili. Hauduta parikymmentä minuuttia. Poista laakerinlehdet ja jauha kastike sileäksi sauvasekoittimella tai siivilän läpi painelemalla. Lisää tuoreyrtit ja tarkista kastikkeen maku.

2. Keitä perunat kuorineen ja anna vetäytyä. Halkaise ja koverra sisus lusikalla kulhoon. Survo perunat. Sekoita survokseen jauhot ja kananmunat. Pyöritä taikina jauhotetulla pöydällä sormenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangot paloiksi ja paina palojen keskelle kastikesyvennykset. Toisella puolella voit pitää haarukkaa, jolloin gnoccheihin tulee haarukan kolot. Pyörittele valmiit gnocchit jauhoissa, etteivät ne takerru toisiinsa.

3. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä pienissä erissä. Nosta reikäkauhalla vedestä, kun ne nousevat pintaan. Anna kuivahtaa hetki ja annostele gnocchit lautasille kastikkeen päälle. Lusikoi päälle kastiketta ja raasta pinnalle parmesaania.

4. Nauti gnocchit ja tomaattikastike italialaisittain primi piattina, antipastisalaatin jälkeen.

Saatat pitää myös gorgonzola-gnoccheista,  gnocchivuoasta tai gnoccheista kesäkurpitsan ja salvian kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

 

X