Gorgonzola-gnocchit (Gnocchi alla Gorgonzola)
Reseptit

Gorgonzola-gnocchit (Gnocchi alla Gorgonzola)

Gnocchi on italialaisesta keittiöstä peräisin oleva myky. Kermasta ja gorgonzola-juustosta syntyy gnoccheille herkullinen kastike.
Teksti: Visa Nurmi Kuvat: iStockphoto

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gorgonzola-gnocchit (Gnocchi alla Gorgonzola)

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 180 g vehnäjauhoja (mielellään durumjauhoja)
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • 100 g gorgonzolaa
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Gorgonzola-gnocchit (Gnocchi alla Gorgonzola) tehdään näin:

Keitä perunat kuorineen ja anna niiden vetäytyä. Halkaise ja koverra sisus. Sekoita peruna, jauhot (150-200 g) ja kananmuna keskenään. Mausta suolalla. Leikkaa taikina paloiksi ja tee niistä sormenpaksuisia tankoja. Levitä pöydälle riittävästi jauhoja. Leikkaa tangot paloiksi ja painele niihin sormilla kastikekupit toiselle puolelle. Toisella puolella voit pitää haarukkaa, jolloin sinne muodostuu haarukan kolot. Pyörittele valmiita gnoccheja jauhoissa jotteivät takerru toisiinsa.

Kuumenna kattilassa kerma ja sekoita joukkoon gorgonzola. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä pienissä erissä. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla, anna kuivahtaa kevyesti ja tarjoile gorgonzolakastikkeen kera.

Nauti gorgonzola-gnocchit italialaisittain primi piattina, alkupalojen jälkeen.

Resepti: Ulderico De Santis, Trattoria di Romana, Turku

Saatat pitää myös gnocchivuoasta, gnocchisalaatista tai gnoccheista kesäkurpitsan ja salvian kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit – katso 4 helppoa tapaa tarjoilla suussa sulavat italialaisherkut!

X